Επικαιρότητα

«Φιλί ζωής» στο φράγμα Αποσελέμη έδωσε η «Αυγή» – Σε λίγες ημέρες έβρεξε όσο ένας ολόκληρος χρόνος (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

«Φιλί ζωής» στο φράγμα Αποσελέμη έδωσε η «Αυγή» – Σε λίγες ημέρες έβρεξε όσο ένας ολόκληρος χρόνος (vid)

Το χιόνι στο Οροπέδιο είναι αρκετό, με την ροή να συνεχίζεται μέσω της σήραγγας του Οροπεδίου, με 4 χιλιάδες κυβικά νερού, την ώρα

  • Συνεχίζεται ικανοποιητικά η ροή στο φράγμα Αποσελέμη
  • Θετικός ο απολογισμός της κακοκαιρίας “Αυγή” για τα φράγματα
  • Προσδοκίες για νέες βροχοπτώσεις που θα βάλουν φρένο στον εφιάλτη της λειψυδρίας

Το «φιλί της ζωής» έδωσε στο Φράγμα Αποσελέμη η πρόσφατη κακοκαιρία «Αυγή» καθώς μπήκαν στον ταμιευτήρα 1 εκατομμύριο 300.000 κυβικά νερού. Μάλιστα, οι ποσότητες αυτές ενίσχυσαν το Φράγμα μόλις σε λίγες μέρες, αντιθέτως πέρυσι οι ποσότητες αυτές συλλέχθηκαν στη διάρκεια ενός έτους!

Το χιόνι στο Οροπέδιο είναι αρκετό, με την ροή να συνεχίζεται μέσω της σήραγγας του Οροπεδίου, με 4 χιλιάδες κυβικά νερού, την ώρα.

Η εικόνα είναι ικανοποιητική και στη λιμνοδεξαμενή του Χαυγά στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στα Ανώγεια εμπλουτίστηκαν οι υπόγειοι υδροφορείς με την πρόσφατα κακοκαιρία.

Την αισιοδοξία του εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι στο ενδεχόμενο νέου κύματος κακοκαιρίας, με παρόμοια χαρακτηριστικά της Αυγής,  τότε απομακρύνεται εντελώς το καταστροφικό σενάριο, της μειωμένης και διακοπτόμενης παροχής νερού στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ ευελπιστεί να τονωθεί ακόμη περισσότερο το Φράγμα Αποσελέμη, προκειμένου η δημοτική επιχείρηση να λαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες νερού προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λήψης περιοριστών μέτρων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button