ΕνημέρωσηΟικονομία

«Πράσινο φως» για επενδύσεις σε μετοχές και στο β’ τρίμηνο του 2024 – Galaksias Portal News

Θετική στην ανάληψη ρίσκου από τις επενδύσεις σε μετοχές και κατά την διάρκεια του β’ τριμήνου είναι η επενδυτική τράπεζα BlackRock, σύμφωνα με έκθεση της.

Η επενδυτική τράπεζα «ποντάρει» στην υποχώρηση του πληθωρισμού, στις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και στα ισχυρά εταιρικά κέρδη, θεωρώντας πως διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα για επενδύσεις.

Χωρίς να αποκλείει διορθωτικές κινήσεις βραχυπρόθεσμα η BlackRock επισημαίνει πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί το θετικό μομέντουμ καθ’ όλο το 2024, κρίνοντας πως οι μετοχές βρίσκονται σε καλή θέση για να υπεραποδώσουν των ομολόγων και των χρηματαγορών και φέτος, αν και οι υψηλές αποτιμήσεις δείχνουν πως οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί.

Επισημαίνει παράλληλα, πως οι κεντρικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει στις αγορές μία αναμενόμενη αισιοδοξία, οδηγώντας την τράπεζα σε θέση υπέρ του ρίσκου με ορίζοντα τους έξι έως 12 μήνες, στην έναρξη του β’ τριμήνου.

«Παραμένουμε overweight στις αμερικανικές μετοχές, αλλά προετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε στάση εάν ο αναζωπυρωμένος πληθωρισμός χαλάσει το κλίμα», τονίζει η BlackRock, προσθέτοντας πως παράλληλα ενισχύει τις overweight θέσεις της και για τις ιαπωνικές μετοχές.

To άρθρο BlackRock: «Πράσινο φως» για επενδύσεις σε μετοχές και στο β’ τρίμηνο του 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button