Υγεία & Διατροφή

Χανιά: Κατάργηση του τέλους ανάπτυξης αεροδρομίων, ζητά η Ryanair – Περισσότερες πτήσεις υπό όρους – ΧανιάΕκπρόσωποι παραγωγικών φορέων των Χανίων, δήμαρχοι τουριστικών περιοχών και ο αντιπεριφερειάρχης τόνισαν την ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου δηλώνοντας υπέρ της αύξησης των πτήσεων στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης του χειμερινούς μήνες

Την κατάργηση του τέλους ανάπτυξης αεροδρομίων για τους χειμερινούς μήνες ώστε να μπορούν οι αεροπορικές εταιρίες να διευρύνουν το πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού και να ενισχύσουν τον τουρισμό και τη χειμερινή περίοδο, ζητά η διοίκηση της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας Ryanair. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συμμετείχε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και δημάρχων.

Περεταίρω ανάπτυξη του πτητικού προγράμματος από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και δημιουργία σταθμών σε περισσότερα αεροδρόμια της χώρας δεσμεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Eddie Wilson υπό την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τουρισμού να αποφασίσει κατάργηση του τέλους ανάπτυξης αεροδρομίων για τους χειμερινούς μήνες. Το γνωστό ως σπατόσημο φτάνει σήμερα τα 12 ευρώ ανά επιβάτη.

 «Έχουμε κάνει ήδη από πέρυσι τις προτάσεις μας στον Υπουργό Τουρισμού, είναι σε τρία συγκεκριμένα θέματα, πρώτον να τελειώνουμε με το θέμα του σπατόσημου, του ειδικού φόρου ανάπτυξης, δεύτερον να δοθούν τα κίνητρα από την fraport για να γίνουν ακόμη περισσότερες πτήσεις εσωτερικού και τρίτον να υπάρχουν κίνητρα και από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπάρχουν βάσεις αεροσκαφών σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Eddie Wilson και συνεχίζει λέγοντας: «Βρίσκομαι στα Χανιά όπου είχα ξανάρθει πριν από 4-5 χρόνια. Δεν μπορώ να πιστέψω τις αλλαγές που έχουν γίνει στην πόλη, την ανάπτυξη των ξενοδοχείων και εστιατορίων. Είμαι πραγματικά περήφανος για την τεράστια ανάπτυξη. Καλώ και την ελληνική κυβέρνηση να έρθει και να δει τι έχει συμβεί στα Χανιά αυτά τα χρόνια από τη στιγμή που ήρθε η Ryanair και για μεγάλο διάστημα», καταλήγει.

Σε ευρεία σύσκεψη στο επιμελητήριο Χανίων που συγκάλεσαν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων Δυτικής Κρήτης, το μεγαλοστέλεχος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας εξήγησε ότι το κόστος πρόσβασης και παραμονής σε ένα αεροδρόμιο αποτελούν κύρια κριτήρια για τον σχεδιασμό του προγράμματος πτήσεων. Υπογράμμισε δε πως αν η ελληνική κυβέρνηση ανταποκριθεί, τα οφέλη για τον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσια αυτών που ήδη είναι ορατά.

 Εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων των Χανίων, δήμαρχοι τουριστικών περιοχών και ο αντιπεριφερειάρχης τόνισαν την ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου δηλώνοντας υπέρ της αύξησης των πτήσεων στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης του χειμερινούς μήνες.

Την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν θέτει στο τραπέζι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, «Το θέρμα είναι πώς μπορούμε να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο και κυρίως πως θα επιμηκύνουμε την περίοδο. Διότι το να φορτώσουμε ακόμη περισσότερο τη hi season δεν είναι επιθυμητό, υπάρχουν πληρότητες που αγγίζουν το 100% ,δοκιμάζονται οι υποδομές μας σε όλα τα επίπεδα οδικές, δίκτυα κοινόχρηστα κλπ.».

«Να τους προτείνουμε και να συμφωνήσουμε τελικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, Φράπορτ, Ράιαν κ.α. να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επιτέλους μια συζήτηση που θα μπορέσει να ωφελήσει την πολύ σημαντική αυτή υπόθεση όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά συνολικά για την τοπική κοινωνία», αναφέρει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, κάνει λόγο ο Πρόεδρος EBEX, Αντώνης Ροκάκης,   «Θα μπορούσαμε βοηθώντας και πιέζοντας τη διοίκηση του αεροδρομίου και την κυβέρνηση, τους χειμερινούς μήνες να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν».

Το αίτημα μείωσης ή κατάργησης του τέλους ανάπτυξης αεροδρομίων είχε τεθεί και στο παρελθόν από την Ιρλανδική αεροπορική εταιρία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger