ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Απόβαση στα νησιά μας ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Galaksias Portal News

Αρκετά ελληνικά νησιά αναμένεται να είναι ο κορυφαίος προορισμός στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των προσεχών εννιαήμερων διακοπών του Eid al-Fitr -μουσουλμανικής εορτής- σύμφωνα με ειδικούς του τουρισμού της Τουρκίας, λόγω της Visa Express.

Η αποκάλυψη προήλθε από τον Ρετζέπ Γιαβούζ, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι οι προετοιμασίες σε επτά από τα δέκα ελληνικά νησιά για την έκδοση βίζας ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες πορθμείων και τις αστυνομικές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν διαδικασίες για την αίτηση βίζας – τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να καταβληθούν στο προξενείο και το κόστος είναι περίπου 60 ευρώ.

Επιπρόσθετα, έδωσε πληροφορίες για τα έξοδα μεταφοράς πλοίων μεταξύ των νησιών καθώς και τα έξοδα διαμονής, όπως σημειώνει η Hurriyet Daily News, η πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα της Τουρκίας.

«Ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υπολογίσουν ένα κόστος 40-80 ευρώ για ακτοπλοϊκή μεταφορά. Ο προϋπολογισμός για την διαμονή κυμαίνεται μεταξύ 50-70 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, για διανυκτέρευση και πρωινό σε ένα καλό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 10 ελληνικών νησιών που προσφέρουν υπηρεσίες βίζας κατά την άφιξη, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Ρόδος και το Καστελλόριζο έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη ζήτηση για την επερχόμενη περίοδο διακοπών, δήλωσε ο Γιαβούζ.

Εκτίμησε ότι περίπου 16.000 με 17.000 Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν να παραθερίσουν στα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Eid. Ενδεχομένως αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σε 20.000, καθώς παράγοντες όπως η εγγύτητα, η οικονομική προσιτότητα και η ευκολία βίζας, μπορεί να προσελκύσουν και ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Μεταξύ των 10 ελληνικών νησιών που προσφέρουν υπηρεσίες βίζας κατά την άφιξη, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Ρόδος και το Καστελλόριζο έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη ζήτηση για την επερχόμενη περίοδο διακοπών, δήλωσε ο Yavuz. Εκτίμησε ότι περίπου 16.000 με 17.000 Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Eid, με την πιθανότητα αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σε 20.000 λόγω αποφάσεων της τελευταίας στιγμής λόγω παραγόντων όπως η εγγύτητα, η οικονομική προσιτότητα και η ευκολία βίζας, με τους χρόνους ταξιδιού τόσο σύντομους. από 25 έως 30 λεπτά.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button