Υγεία & Διατροφή

Η HORWIN και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εκπαιδεύουν τη νέα γενιά Μηχανικών Ηλεκτρικών Δίκυκλων

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της μάρκας HORWIN, διευρύνει τη συνεργασία του και σε επίπεδο χορηγίας με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προωθώντας παράλληλα την ηλεκτροκίνηση.

Με γνώμονα την επένδυση στη νέα γενιά επαγγελματιών, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποστηρίζει εμπράκτως τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας προωθώντας την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη στον εκπαιδευτικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, διευρύνει τη συνεργασία του με τη Σχολή Μηχανοτρονικής και Ηλεκτροκίνησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με την υποστήριξη της HORWIN, με στόχο τη δημιουργία της νέας γενιάς εξειδικευμένων και περιζήτητων τεχνικών επαγγελματιών του κλάδου που θα εκπαιδευτούν στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που αφορούν στην e-mobility και στα επαναστατικά, ανώτερης τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον δίκυκλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον σκοπό αυτόν, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναλαμβάνει, σε επίπεδο χορηγίας, την παραχώρηση δύο ηλεκτροκίνητων scooter HORWIN καθώς και πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να γνωρίσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της μάρκας και να εξοικειωθούν με την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης και εργαστηριακών δραστηριοτήτων στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Οι εξειδικευμένοι και άρτια καταρτισμένοι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανοτρονικής και Ηλεκτροκίνησης, μέσω της υψηλής τεχνογνωσίας που θα αποκτήσουν, θα είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας τεχνικές υπηρεσίες στη συντήρηση και επισκευή ηλεκτρικών δίκυκλων οχημάτων, τομέας ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών θα ενισχυθούν με ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα που θα εστιάζουν στην εφαρμογή και τη συντήρηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η HORWIN, με την εμπειρία της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και την καινοτομία των προϊόντων της, θα παρέχει την τεχνογνωσία και την υποστήριξή της προκειμένου να διευκολύνει την κατανόηση και την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών στους μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου.
Εμείς να σημειώσουμε ότι πραγματικά τέτοιες ενέργειες βοηθούν και τον τελικό καταναλωτή που θα επιλέξει ηλεκτρικό δίκυκλο, καθώς θα υπάρχουν και οι εξειδικευμένοι μηχανικοί για την υποστήριξη μετά την πώληση, ακόμη κι αν φαίνεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη τεχνική υποστήριξη.

Λίγα λόγια για τη HORWIN: Πρόθεση της Horwin είναι να δημιουργεί επαναστατικά, ανώτερης τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον δίκυκλα. Τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας είναι λάτρεις της μοτοσυκλέτας, βιομηχανικοί σχεδιαστές και επαγγελματίες αγωνιζόμενοι από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Κίνα. Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, δημιουργήθηκαν ευέλικτα, ασφαλή, γρήγορα και αξιόπιστα scooter, αλλά και μοτοσυκλέτες. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο πράσινο ταξίδι!

Λίγα λόγια για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Με τη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό και βραβευμένες κτιριακές υποδομές, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στην Ελλάδα. Με διεθνή διαπιστευτήρια, έχοντας ανακηρυχθεί 1 από τα 7 καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΕΚ (EVBB) και το 2022 ανακηρύχθηκε ως το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με πανελλαδική παρουσία σε 9 πόλεις, προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ οδηγεί τις εξελίξεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, θέτοντας στον πυρήνα της στρατηγικής του τη διασύνδεση των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας και τη συνεργασία με τα μεγαλύτερα brands και οργανισμούς κάθε κλάδου, με ένα ισχυρό πανελλαδικά δίκτυο 5,500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button