ΑθλητικάΕνημέρωση

«Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο μας πόνεσε, αλλά η όρεξη μας δεν σταματά» – Galaksias Portal News

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την ερχόμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο, με τον Αργεντινό προπονητή να αναφέρει πως ο πρόσφατος αποκλεισμός της ομάδας του από το Κύπελλο πόνεσε, ωστόσο τίποτα δεν περιορίζει την όρεξη του για τη συνέχεια.

Η ΑΕΚ δίνει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή(20/01) για το πρωτάθλημα της Super League, με τον Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του πριν από την αναμέτρηση να αναφέρει πως εντός του συλλόγου είναι έτοιμη να πάρουν τη νίκη.

Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε πως ο αποκλεισμός από το Κύπελλο με τον τρόπο που ήρθε «πλήγωσε» τον ίδιο και την ομάδα του, ωστόσο αυτό δεν θα τους εμποδίσει από το να συνεχίσουν τη «μάχη» που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα λόγια του Αλμέιδα

Για το τι είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί, την πνευματική ετοιμότητα των παικτών ή την κούραση:

«Έχει να κάνει με λίγο από όλα. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τους παίκτες όσον αφορά στη φυσική κατάσταση. Όσον αφορά στο ψυχολογικό κομμάτι, έχουμε μιλήσει αρκετά μετά το παιχνίδι. Ο αποκλεισμός ήρθε από τα πέναλτι και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι η ομάδα τα πήγε καλά. Τώρα μας απομένει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Μας πόνεσε ο αποκλεισμός, θέλουμε πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Έχοντας ξεκάθαρα όλα αυτά, ξέρουμε μέχρι που θέλουμε να φτάσουμε. Θα βάλουμε όλη μας την ενέργεια ως το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος».

Για τα συναισθήματα που είχε μετά το τέλος του ματς με Άρη:

«Τα 120 λεπτά τελείωσαν με ισοπαλία. Κάθε φορά που βλέπω ότι η ομάδα μου προσπαθεί να κερδίσει και όχι να εκμεταλλευτεί τον χρόνο υπέρ της, με αφήνει ήρεμο σε σχέση με το μέλλον. Σε όλους αρέσει να κερδίζουμε, σε κανέναν δεν αρέσει να αποκλείεται, αλλά πρέπει να έχουμε την ταπεινότητα για να δεχθούμε την ήττα. Όπως και όταν κερδίζουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους παίκτες. Ο καθένας δίνει το καλύτερο που μπορεί και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες φορές έχουν καλές στιγμές, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι προπονητές θα επιλέξουν τους παίκτες και μέσα στην ταπεινότητα του προπονητή θα πρέπει να δεχθεί ότι θα κάνει και λάθος. Σε προσωπικό επίπεδο δεν αλλάζει η επιθυμία μου να συνεχίσω να έχω νίκες με την ΑΕΚ. Μου δίνει ηρεμία, γιατί αφιερώνω τον ίδιο χρόνο από τότε που ήρθα.

Το να θες να υπάρχει απόλυτη επιτυχία με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό το δηλητήριο που υπάρχει, έχει να κάνει με έλλειψη ταπεινότητας. Δεν μπορώ να διαβάζω ότι όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό ήμασταν η καλύτερη ομάδα και τώρα αρχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες.
Για μένα ένα αποτέλεσμα δεν αλλάζει αυτό που αισθάνομαι. Η όρεξή μου μεγαλώνει όλο και περισσότερο, αυτό προσπαθώ να κάνω… ένεση και στους παίκτες μου. Θα δώσουμε τη μάχη που αξίζει στο πρωτάθλημα. Έχω δει αρκετές κριτικές και θα πρέπει να δούμε από που βγαίνουν αυτές οι κριτικές. Εμείς θέλουμε να ενσωματώσουμε τον κόσμο μας σαν μέλος της οικογένειας. Αυτό το συναίσθημα προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μας.

Αν κάποιος πιστεύει σε αυτή την ομάδα είναι φυσιολογικό από τα πράγματα που έχει πετύχει η ομάδα. Ίσως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση, γιατί έχω δει κάποιες εικόνες όταν η ομάδα παίρνει κάποιο πέναλτι υπέρ της, και δεν βλέπω παρόμοιες εικόνες ή κάποια ριπλέι όταν στην ομάδα της καταλογίζεται ένα πέναλτι. Τώρα όντας 50 ετών ξέρω ότι ο τρόπος που γίνεται αυτό, κάποιος το προκαλεί. Αν ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα νούμερα, αυτή η ομάδα τα πάει καλά και θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχεται γκολ από τις στατικές φάσεις:

«Δεν με ανησυχεί γιατί το βλέπω. Ούτε είμαι κάποιος που βλέπει κάτι και κάνει ότι δεν το βλέπει. Αφιερώνουμε μια ώρα στις στατικές φάσεις. Τώρα μέσα στο ματς, ο αντίπαλος μπορεί να πηδήξει πιο ψηλά από σένα, να γίνουν κάποια φάουλ και να πάρει πλεονέκτημα ο αντίπαλος. Είναι αλήθεια πως πρέπει να βελτιωθούμε».

Για το ματς με τον Ατρόμητο:

«Οι αντίπαλοι μας δεν άφησαν βαθμούς εκεί, γιατί αν το λέμε αυτό μειώνουμε τον αντίπαλο. Έχω μιλήσει για τον σεβασμό σε κάθε αντίπαλο. Εδώ και δεκαετίες το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Παλιότερα φορούσες φανέλα μεγάλης ομάδας και νίκαγες. Το ποδόσφαιρο είναι 11 εναντίον 11. Και όταν παίξαμε 11 εναντίον 11 κερδίσαμε την Μπράιτον. Όπως κερδίζεις έτσι μπορείς και να χάσεις. Εδώ μειώνουμε έναν αντίπαλο για κάποιο λόγο. Είτε για μια νίκη είτε για μια ισοπαλία.

Εμείς θα ξανασεβαστούμε τον αντίπαλο. Έναν δύσκολο αντίπαλο που δίνει τα πάντα, που δεν προσπαθεί να κάνει περίπλοκα τα πράγματα, με έμπειρους παίκτες. Με έναν προπονητή που έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Έχουν τα πλεονεκτήματά τους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button