ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεν ικανοποιήθηκαν όλα μας τα αιτήματα – Galaksias Portal News

Ο λόγος πλέον περνάει στους αγρότες. Αυτό διαφάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα μέτρα που τους ανακοίνωσε. Όπως είπαν σε ένα μεγάλο μέρος τους ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους αλλά όχι στο σύνολο.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Η σχετική διάταξη κατατίθεται στη Βουλή άμεσα.

Ο Ρίζος Μαρούδας από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τη δύναμη των αιτημάτων και των μπλόκων μας ήρθαμε στη συνάντηση  στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο για αιτήματα που έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ως δίκαια και υπαρκτά. Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας και αυτό διαφάνηκε στην κουβέντα με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και εκεί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν παραπέρα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που εχει προβάλλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις ημέρες. Αυτή είναι η απόφασή μας και σε συντονισμό πανελλαδικό θα καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας. Ο αγώνας μα συνεχίζεται. Εχει διαρρεύσει τι έχει ειπωθεί και προταθεί από την κυβέρνηση. 

 

Για το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είπε ότι από σήμερα ξεκινά η ενημέρωση και μέχρι αύριο θα ξέρουμε που βρίσκεται η κινητοποίηση.

Ο Γιάννης Παναγής από το Πανσερραϊκό μπλόκο είπε: «Καταλαβαίνω την έκδηλη αγωνία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όλη η κοινωνία σύσσωμη αντιστέκεται σε ένα βάναυσο σύστημα. Όπως κατανοείτε σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε. Οι μόνοι αρμόδιοι να το αποφασίσουν είναι όλοι οι αγρότες. Έγινε ένας επικοδομητικός διάλογος και τις απαντήσεις θα τις δώσουν όλοι οι αγρότες».  

Λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος των αγροτικών συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι περισσότερο βάρος πρέπει να ριχθεί στα θεσμικά ζητήματα και πως ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα παρέμβουν άμεσα στην ΚΑΠ.

«Πήραμε κάποια πράγματα αλλά πρέπει να μιλήσουμε για τα θεσμικά και όχι τα οικονομικά», είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει εκτόνωση στα μπλόκα.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button