ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού του NATO

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης υποδέχθηκε τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού (Supreme Allied Commander Transformation – SACT), General Philippe Lavigne, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μετασχηματισμού, πριν τη μετάβασή του στο Στρατόπεδο του «ΠΑΠΑΓΟΥ», κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής σημασίας με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις άμυνας και ασφαλείας, και ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε την ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε δράσεις και επιχειρήσεις της Συμμαχίας.

Ο General Philippe Lavigne στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις προοπτικές μετεξέλιξης της Συμμαχίας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεισφορά των ΕΔ στις συμμαχικές δράσεις, εξαίροντας την αξιοπιστία της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στο ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνόδευσε τον SACT στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button