ΕνημέρωσηΟικονομία

Ουδεμία εμπλοκή είχαμε στην επέμβαση στη Νομική Σχολή – Galaksias Portal News

«Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτηρίου της Νομικής Σχολής» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την αστυνομική επιχείρηση, που έγινε το πρωί της Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου, για τον τερματισμό της κατάληψης.

«Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτήριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται δε ότι «είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας» και επισημαίνεται: «για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button