Κόσμος

«Κανένα σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων μάχης στην Ουκρανία» – Galaksias.com

«Το ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι παρέχουν άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Το κάνουμε από το 2014 και συνεχίζουμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή. Αλλά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νατοϊκά στρατεύματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Χθες βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί».

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αν χώρες μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Οχι και απο Λονδίνο – Μαδρίτη

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σχεδιάζει μια «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία πέραν του «μικρού αριθμού» ατόμων που βρίσκονται ήδη εκεί για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό.

Αυτό ανέφερε σήμερα, Τρίτη 27/2, η Ντάουνινγκ Στριτ απαντώντας ουσιαστικά στις χθεσινές δηλώσεις Μακρόν.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στο μέλλον δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακδιευκρίνισε ότι «ένας μικρός αριθμός» ανθρώπων που έχουν σταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ήδη εκεί «για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ιατρική εκπαίδευση», προσθέτοντας: «Δεν σχεδιάζουμε ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ισπανία διαφωνεί με τη γαλλική πρόταση για αποστολή ευρωπαϊκών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Πιλάρ Αλεγρία σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση Σάντσεθ από την πλευρά της εστιάζει στον περιορισμό της αποστολής βοήθειας στο Κίεβο, μόνο σε επίπεδο ενίσχυσης σε όπλα και άλλο στρατιωτικο υλικό.

«Η ενότητα ήταν και είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη ενάντια στην επίθεση (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», είπε η εκπρόδωπος της κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Κατηγορηματικός και ο Κ. Μητσοτάκης

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας παράλληλα οτι θα συνεχιστεί η στήριξη προς στο Κίεβο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button