ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στη λίστα της Μπάγερν ο Τσάμπι Αλόνσο – Galaksias Portal News

Η Μπάγερν Μονάχου θα κάνει κίνηση για τον Τσάμπι Αλόνσο, σε περίπτωση που απολυθεί ο Τόμας Τούχελ. Η πίεση στον νυν τεχνικό των Βαυαρών αυξάνεται μετά την τρίτη συνεχή ήττα τους (σε όλες τις διοργανώσεις) την Κυριακή, αυτή τη φορά από την Μπόχουμ (2-3).

Πριν απ΄ αυτό είχαν προηγηθεί οι «γκέλες» στη Ρώμη από τη Λάτσιο (0-1) για το Τσάμπιονς Λιγκ και το βαρύ 0-3 στην «Μπάι Αρένα» από την Μπάγερ Λεβερκούζεν του Αλόνσο, στις 10 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν διαβεβαίωσε ότι ο Τούχελ θα παραμείνει στη θέση του εκτιμάται ότι η Μπάγερν σκέφτεται την αλλαγή του, με τον Αλόνσο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψήφιων για να διαδεχθεί τον 50χρονο Γερμανό προπονητή.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει ήδη ανακοινώσει τον πρώην τεχνικό της Χάνσι Φλικ ως αντικαταστάτη έκτακτης ανάγκης, αλλά ορισμένοι ισχυροί αξιωματούχοι του συλλόγου δεν είναι βέβαιοι εάν ο 58χρονος μπορεί να επαναλάβει την παντοδύναμη πορεία που είχε το 2020 και στις αρχές του 2021, μετά από τα φρικτά αποτελέσματα με την Εθνική Γερμανίας, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί παίκτες της Μπάγερν.

Ο Αλόνσο ανέλαβε προπονητής της Λεβερκούζεν τον Οκτώβριο του 2022, οδηγώντας την ομάδα έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στη συνέχεια στην έκτη θέση. Επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο τον Μάιο του 2023, το οποίο έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2026. Το συμβόλαιο του Τούχελ, εν τω μεταξύ, θα έχει ακόμη ένα χρόνο ως τη λήξη του όταν τελειώσει η περίοδος που διανύουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τον Τσάμπι Αλόνσο οι «Ασπιρίνες» παραμένουν αήττητες στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας και είναι οκτώ βαθμούς μπροστά από την Μπάγερν. Ο Αλόνσο έπαιξε στους Βαυαρούς μεταξύ 2014 και 2017 έχοντας για προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μόναχο κατάκτησε τρεις τίτλους πρωταθλήματος, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Ο Ισπανός, πάντως, έχει συνδεθεί έντονα με την επερχόμενη κενή θέση του προπονητή στην Λίβερπουλ, που είναι επίσης μια πρώην ομάδα του, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποχωρήσει από το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο τέλος της εφετινής περιόδου.

Η Μπάγερν, που διεκδικεί το 12ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Γερμανίας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση με 50 βαθμούς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button