ΕνημέρωσηΠολιτική

«Ικανοποίηση για την ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης» – Galaksias Portal News

Τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, δέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για την πτώση του F-16 στην Ψαθούρα το μεσημέρι της Τετάρτης (20.03.24).

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις ευχές του για την ταχεία επάνοδο του πιλότου του F-16 που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας.

«Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου», έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.

«Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην επιτυχή και ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκιουλέρ

Μάλιστα, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο κ. Δένδιας, δέθχηκε τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος του μετέφερε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τις θερμές ευχές του προς αυτόν.

«Από την πλευρά μου ευχαρίστησα τον ομόλογό μου για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τον Έλληνα πιλότο», έγραψε ο ΥΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιλότος του F-16 πρόλαβε και έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος εντοπίστηκε και παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης στις 15.02, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

To άρθρο Τηλεφώνημα Γκιουλέρ σε Δένδια για το F-16 στην Ψαθούρα: «Ικανοποίηση για την ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button