Υγεία & Διατροφή

«Χτυπούν» ξανά οι απατεώνες ημερολογίων – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Την εμφάνισή τους για ακόμη μία χρονιά έκαναν τα ημερολόγια επιτηδείων που επικαλούμενοι όνομα εθελοντικής ομάδας, τα πουλάνε σε ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι τα αγοράζουν σκεπτόμενοι ότι πρόκειται για ενίσχυση ομάδας. Σκοπός όμως των επιτηδείων δεν είναι η προσφορά και ο εθελοντισμός αλλά το καθαρό κέρδος.

Το περιστατικό αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια με τα ημερολόγια να διανείμονται ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλούς μήνες, δηλαδή, πριν την καθιερωμένη έκδοσή τους.

Πολίτες των Σποράδων αλλά και της Μαγνησίας ήρθαν σε επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, κ. Ηλιόπουλο για να τον ρωτήσουν για το ποιόν των ημερολογίων που μέσα περιέχουν ομάδες της Λάρισας, της Κέρκυρας και των Γρεβενών ή και ομάδες που δεν υπάρχουν καν.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι ένα φαινόμενο πολλών χρόνων με τον ίδιο να μεριμνεί κάθε φορά για την ενημέρωση των πολιτών ώστε να μην πέσουν θύματα των επιτηδείων. Όπως τονίζει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να πληρώνει για ημερολόγια που ενισχύουν ανύπαρκτες ομάδες ή ομάδες που δεν έχουν σχέση με την περιοχή μας και όταν έρχεται η στιγμή για πραγματική ενίσχυση εθελοντικών δράσεων να μην μπορεί να δώσει άλλα.

Πέραν των πωλήσεων των ημερολογίων, οι «εκδότες» προσεγγίζουν χορηγούς για τη διευκόλυνση της έκδοσης αλλά και του ακόμη μεγαλύτερου κέρδους. Πάνω στο ημερολόγιο αναγράφεται ότι η διανομή του γίνεται δωρεάν για χορηγούς ενώ για τους υπόλοιπους το κόστος ανέρχεται στα 5 ευρώ.

«Καλό είναι να ελέγχουμε τι μας δίνουν, τι ομάδες φαίνονται μέσα γιατί όταν οι πραγματικές και ενεργές ομάδες της περιοχής μας που χρειάζονται την στήριξή σας κυκλοφορήσουν, θα βρουν την πόλη κορεσμένη και απρόθυμη να βοηθήσει» καταλήγει σε ανάρτησή του ο Βασίλης Ηλιόπουλος.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger