ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια έγινε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο – Galaksias Portal News

Πριν από 51 χρόνια, στις 3 Απριλίου του 1973, σημειώθηκε μια κίνηση που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τις ζωές των ανθρώπων: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο.

Ο κατασκευαστής του τηλεφώνου αυτού, Μάρτιν Κούπερ, ο οποίος δούλευε για λογαριασμό της Motorola, στάθηκε σε ένα πεζοδρόμιο στην Έκτη Λεωφόρο στο Μανχάταν με μια συσκευή που είχε το μέγεθος ενός τούβλου και πραγματοποίηση την πρώτη επιτυχημένη κλήση από κινητό.

«Σας καλώ σε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πραγματικό κινητό τηλέφωνο, ένα προσωπικό, φορητό κινητό τηλέφωνο»: Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κούπερ μιλώντας στο τηλέφωνο με τον επικεφαλής της Bell Labs που ανήκει στην AT&T, Τζόελ Ένγκελ.

Βέβαια, τα κινητά τηλέφωνα δεν θα ήταν διαθέσιμα στον μέσο καταναλωτή για άλλη μια δεκαετία, έως ότου διασφαλιστούν όλες εκείνες οι παράμετροι που θα το έκριναν κατάλληλο για χρήση. Εκείνη η ημέρα, όμως, ήταν ορόσημο για τον κόσμο της επικοινωνίας.

Έκτοτε, η ογκώδης συσκευή του Κούπερ έχει εξελιχθεί και έχει αντικατασταθεί από μια μεγάλη γκάμα πιο μικρών, πιο ευέλικτων, υπερσύγχρονων κινητών τηλεφώνων, που πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button