Επικαιρότητα

Σοκ στο Λιμενικό της Κρήτης από το ρεσάλτο των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ – Γιατί κρατείται ο αξιωματικός (vid)

  • Στο μικροσκόπιο των εσωτερικών υποθέσεων 47χρονος λιμενικός από το Ηράκλειο
  • Στην Κρήτη κλιμάκιο των αδιάφθορων για την διερεύνηση της υπόθεσης

Σοκ στο λιμενικό σώμα προκαλεί η προσαγωγή από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και κράτηση λιμενικού από καίρια υπηρεσίας του Ηρακλείου.

Ο 47χρονος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο για την εμπλοκή το σε σοβαρή υπόθεση η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφορά σε λαθρεμπόριο κάθε είδους και δωροληψία.

Η έφοδος αστυνομικών την υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στο σπίτι του αξιωματικού άνοιξε τον ασκό του Αιόλου καθώς στο σπίτι του βρέθηκε μια παρτίδα με λαθραία τσιγάρα.

Ο λιμενικός μεταφέρθηκε και κρατείται απομονωμένος στο αστυνομικό Μέγαρο, ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο των αδιάφθορων έσπευσε στα γραφεία της λιμενικής αρχής όπου υπηρετούσε παίρνοντας επί ώρες καταθέσεις από τους συναδέλφους του.

Ο λιμενικός φέρεται να ελέγχεται  για κάθε πτυχή των επαφών και της δραστηριότητας του, με φόντο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και όχι μόνο. Η είδηση προκάλεσε σοκ στις τάξεις των λιμενικών σε όλη την Κρήτη παρά το γεγονός ότι οι αδιάφθοροι κρατούν ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους για τα στοιχεία που έχουν σε βάρος του.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Μόνο ότι ελέγχεται ο συγκεκριμένος συνάδελφος αξιωματικός. Και εμείς περιμένουμε να μάθουμε γιατί», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης συμπληρώνοντας πως οι Αδιάφθοροι, η ηγεσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού, μπορούν και θα ερευνήσουν σε βάθος κάθε πτυχή της υπόθεσης προσεκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο εσωτερικού ελέγχου του λιμενικού σώματος πριν από περίπου ένα χρόνο και του είχε επιβληθεί ανάκληση της άδειας επιθεώρησης πλοίων, ενώ του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα Θέτις, το οποίο παρακολουθεί τα στίγματα των πλοίων και ιεραρχεί τις προτεραιότητες για την ανάγκη ελέγχου στα παραπλέοντα πλοία.

Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί αν η προσαγωγή του αξιωματικού, που φαίνεται να εξελίσσεται σε σύλληψη, συνδέεται με αυτή την πτυχή.

Η απομάκρυνσή του λιμενικού από τα συγκεκριμένα καθήκοντα, προκάλεσε μεγάλη δυσχέρεια στη διαδικασία ελέγχου πλοίων με αξιωματικό από το Ηράκλειο να καλείται να μετακινείται καθημερινά στα νότια παράλια και μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – είχε δοθεί και η οδηγία κατά το δυνατό οι έλεγχοι να γίνονται από δυο και όχι ένα αξιωματικό.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button