Κόσμος

Στους δρόμους οι αγρότες – Δεσμεύσεις Μελόνι για φορολογικές ελαφρύνσεις – Galaksias.com

Για φορολογικές παρεμβάσεις υπέρ των ευάλωτων αγροτών, δεσμεύτηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ωστόσο, τα μέλη τουλάχιστον δύο εκ των  μεγαλύτερων κινημάτων, αποφάσισαν να παραμείνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, χωρίς να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, υπογράμμισε ότι« τα μέτρα της κυβέρνησής της εγγυώνται φορολογική παρέμβαση κλιμακωτά, η οποία ευνοεί περισσότερο τους αγρότες που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση».

Παράλληλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός προσθέτει ότι «αποκλείονται από τη φορολογική αυτή βοήθεια όσοι αντικειμενικά δεν την χρειάζονται και οι οποίοι τα περασμένα χρόνια μπόρεσαν να την χρησιμοποιήσουν – μια άδικη μεταχείριση σε σύγκριση με άλλους Ιταλούς πολίτες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση».

«Η προσπάθειά μας τώρα στην Ευρώπη θα είναι ακόμη πιο δυναμική. Θα ζητήσουμε να δοθεί και πάλι στη γεωργία, θέση πρωτεύουσας σημασίας στην όλη πολιτική συζήτηση», ολοκλήρωσε η Μελόνι. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της πρότασης αυτής, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά, θα πρέπει να υπάρξει ολική φοροαπαλλαγή για τους αγρότες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, και μείωση των οφειλόμενων φόρων κατά 50% για τους αγρότες με ετήσιο εισόδημα από 10.000 μέχρι 15.000 ευρώ.

Στους δρόμους με τα τρακτέρ

Την ίδια ώρα, παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν, μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη (13/2) τα περισσότερα μέλη του κινήματος «Αγροτική Απελευθέρωση» αποφάσισαν να παραμείνουν, με τα τρακτέρ τους, σε αυτοκινητοδρόμους και περιφερειακούς δρόμους της Ιταλίας, αλλά χωρίς να μπλοκάρουν τη διέλευση των αυτοκινήτων. Δεν εννοούν να αποχωρήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος με την κυβέρνηση και ζητούν αύξηση των κερδών από την πώληση των προϊόντων τους.

Μέρος των γεωργών και κτηνοτρόφων που στηρίζουν την «Αγροτική Απελευθέρωση», σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Rai, θα πάρουν μέρος και στην κινητοποίηση που οργανώνει στη Ρώμη την Πέμπτη το άλλο μεγάλο κίνημα που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες, εκείνο των «Προδομένων Αγροτών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button