Επικαιρότητα

Ανοικτή πρόσκληση στις ημερίδες διαβούλευσης των δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή τεσσάρων ημερίδων διαβούλευσης για την οριστικοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της έρευνας-καινοτομίας που θα προκηρυχθούν προσεχώς από το Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027. Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων Ευρώ στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης.

Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, έχουν συνταχθεί από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά Κείμενα Βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από το δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.

1. Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα (πρωτογενής τομέας και βιομηχανία τροφίμων & ποτών)

2. Βιομηχανία / Μέταλλο / Δομικά Υλικά / Κατασκευές

3. Τουρισμός / Πολιτισμός / Δημιουργικές Βιομηχανίες

4. Βιοεπιστήμες / Φάρμακα / Υπηρεσίες Υγείας

5. Αειφορία / Ανθεκτικότητα / Βιωσιμότητα (οριζόντιο)

6. Ψηφιακές Τεχνολογίες (οριζόντιο)

7. Λοιπές Οριζόντιες Δράσεις (Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας, χωρική διάσταση, ανθρώπινοι πόροι)

Μέσω των θεματικών ημερίδων διαβούλευσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει να συμπληρώσει και να οριστικοποιήσει τα Κείμενα Βάσης ώστε να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση προσκλήσεων για χρηματοδότηση έργων μέσω του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Η συνδρομή του παραγωγικού ιστού, της αυτοδιοίκησης, των ερευνητών και της κοινωνίας των πολιτών στην παραπάνω διαδικασία είναι κρίσιμη και ουσιώδης, δεδομένου ότι βάσει των Κανονισμών του ΕΣΠΑ 2021-2027, αν δεν έχει προβλεφθεί κάποια δράση, δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί.

Συνεπώς, προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ερευνητές, αιρετούς και στελέχη των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους συλλογικών φορέων της επιχειρηματικότητας, και τα Επιμελητήρια να συμμετάσχουν ενεργά στις ημερίδες διαβούλευσης, επιλέγοντας το πλησιέστερο γι’ αυτούς σημείο διαβούλευσης για τον τομέα προτεραιότητας που τους ενδιαφέρει.

Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και γίνεται αποκλειστικά online στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button