ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Ναντιέζντιν συγκέντρωσε περισσότερες από 150.000 υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές – Galaksias Portal News

Ο Μπορίς Ναντιέζντιν, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που τάσσεται κατά του πολέμου, συγκέντρωσε περισσότερες από 158.000 υπογραφές ψηφοφόρων που του δίνουν το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του επιτελείου του, οι υπογραφές αυτές συγκεντρώθηκαν από υποστηρικτές του στη ρωσική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «DW Novosti Show», ο Μπορίς Ναντιέζντιν είπε ότι δεν συγκέντρωσε υπογραφές για την υποψηφιότητά του στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας. «Στην πραγματικότητα κάτοικοι όλων των περιφερειών ζουν στη Μόσχα. Υπό αυτή την έννοια θα παραδώσουμε τις υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από εκείνες, οι οποίες για να το πω πιο ήπια, πρόσφατα έγιναν μέρος της Ρωσίας», δήλωσε ο Ναντιέζντιν.

Πολλά στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Γκεόργκι Αλμπούροφ, Ρουσλάν Σαβεντίνοφ, και Λιουμπόφ Σόμπολ, καθώς και ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο Μαξίμ Κατς και άλλοι, είχαν νωρίτερα απευθύνει έκκληση στους Ρώσους πολίτες να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του Ναντιέζντιν. «Η υπογραφή υπέρ του Ναντιέζντιν είναι μια δήλωση κατά των παράλογων δολοφονιών, κατά των αποβλακωμένων γερόντων στην εξουσία, υπέρ της αλλαγής», έγραψε ο Χοντορκόφσκι τονίζοντας ότι με την υπογραφή μπορεί κανείς να εκφράσει την αντιπολεμική του στάση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υποψηφίου, το όριο των 100.000 υπογραφών επετεύχθη στις 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Ναντιέζντιν προέτρεψε τους υποστηρικτές του «να μην χαλαρώσουν» προκειμένου να κατατεθεί επαρκής αριθμός «τέλειων» υπογραφών στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button