Κόσμος

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Ισχύς εννέα μηνών για ταξίδια εντός ΕΕ από 1η Φεβρουαρίου

Σε ισχύ τίθενται από αύριο, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, οι νέοι κανόνες που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την περίοδο ισχύος των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού COVID για ταξίδια εντός της ΕΕ, η οποία ορίζεται στους εννέα μήνες (270 μέρες). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που ορίζονται στην κατ’ εξουσιοδότηση πράξη της Επιτροπής της 21ης Δεκεμβρίου 2021, τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών (9 μηνών) από την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμού. Για εμβόλια μίας δόσης, αυτό σημαίνει 270 ημέρες από την πρώτη και μόνη δόση, ενώ για εμβόλια δύο δόσεων, σημαίνει 270 ημέρες από τη δεύτερη δόση. Όπως ορίζεται, τα κράτη μέλη δεν θα πρέπει να προβλέπουν διαφορετική περίοδο αποδοχής για τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τυποποιημένη περίοδος αποδοχής δεν ισχύει για τα πιστοποιητικά των αναμνηστικών δόσεων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια σαφής και ομοιόμορφη περίοδος αποδοχής των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα εγγυηθεί ότι τα ταξιδιωτικά μέτρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ θα συνεχίσουν να συντονίζονται.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger