ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τελικά το Tesla Cybertruck γίνεται βάρκα ή όχι; Ιδού η απάντηση – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν και παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Pick-up της Tesla, όλοι έχουν βαλθεί να αποδείξουν είτε πόσο καλό είτε πόσο κακό είναι. Πρώτα οι ειδήσεις για σκουριά, μετά η αναπαράσταση της κόντρας επιτάχυνσης με την Porsche 911 κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα πολλά που υποσχέθηκε ο Elon Musk κατά την παρουσίαση του Cybertruck, ήταν και η ικανότητα του να μεταμορφωθεί σε… βάρκα για λίγη ώρα. Έτσι ακριβώς είχε ισχυριστεί ο ισχυρός άντρας της Tesla και έφτασε η ώρα που κάποιοι το δοκίμασαν στην πράξη.

Σύμφωνα με τον Musk, το μοντέλο θα πρέπει να είναι σε θέση να περάσει μέσα από ποτάμια, λίμνες και “ακόμη και θάλασσες που δεν είναι πολύ φουρτουνιασμένες”. Έτσι, ένας πλημμυρισμένος δρόμος δεν θα πρέπει να αποτελεί καθόλου πρόβλημα.

Μάλιστα, το Cybertruck διαθέτει μια ειδική λειτουργία «Wade». Όταν ενεργοποιηθεί, τότε, χρειάζονται 10 λεπτά για να προετοιμάσει το ηλεκτρικό pickup τις μπαταρίες του για τα βαθιά νερά. Μόλις ενεργοποιηθεί, διαρκεί το πολύ 30 λεπτά πριν απενεργοποιηθεί αυτόματα, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως οποιαδήποτε ζημιά που προκύψει με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Wade Mode δεν καλύπτεται από την εγγύηση της Tesla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι το Cybertruck χειρίζεται τα βαθιά νερά με αξιοθαύμαστο τρόπο, όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι στο κανάλι TechRax στο YouTube. Ωστόσο, η δοκιμή δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς, πέρα από δύο πλαστικά κομμάτια που βγήκαν από τη θέση τους αλλά ξαναμπήκαν με ευκολία, τα πλήκτρα χειρισμού για το κάλυμμα της καρότσας και της πίσω πόρτας, έπαψαν να λειτουργούν μετά τη δοκιμή.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button