Κόσμος

«Καταδικάζουμε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» – Galaksias.com

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑKP).

«Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται»

«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

Πούτιν: Θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το χτύπημα στη Μόσχα

Στο μεταξύ, διάγγελμα απηύθυνε για το μακελειό στη Μόσχα το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως όσοι βρίσκονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα θα τιμωρηθούν. Δήλωσε πως και οι τέσσερις τρομοκράτες έχουν συλληφθεί, κάνοντας γνωστό πως οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η αυριανή ημέρα κηρύσσεται ως ημέρα εθνικού πένθους και προειδοποίησε με αντίποινα όσους σχεδίασαν την πολύνεκρη επίθεση.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ετοιμάστηκε ένα «παράθυρο» για να περάσουν οι δράστες τα σύνορα».

Ξεκαθάρισε πως οι ρωσικές Αρχές θα εντοπίσουν και θα τιμωρήσουν όλους όσοι σχεδίαζαν την τρομοκρατική επίθεση, με τις υπηρεσίες πληροφοριών να κάνουν το παν για τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών.

Το βασικό διακύβευμα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, είναι να «να αποτρέψουμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη σφαγή από το να διαπράξουν νέα εγκλήματα», ενώ προειδοποίησε πως μόνο αντίποινα και η λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button