ΕνημέρωσηΠολιτική

Κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, 21 βουλευτές κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορά στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως την περασμένη Πέμπτη (8.2.2024) έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης είχε συγκεντρώσει τους 15 βουλευτές που απαιτούνται για να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης διαθέτει 12 και όχι 15 βουλευτές.

Μάλιστα, είχε απευθύνει κάλεσμα σε… «πατριώτες» βουλευτές άλλων κομμάτων να υπογράψουν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. 

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση που αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια θα αποτελέσει ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο που θα διευκολύνει και την ερμηνεία του νόμου, στο μέλλον, όποτε χρειαστεί, από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους “Σπαρτιάτες”) προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν τις επόμενες ώρες.

To άρθρο Κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button