Υγεία & Διατροφή

«Όσοι με βλέπουν στον δρόμο θέλουν να με δείρουν» – Galaksias Portal News

Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Παύλος Πιέρρος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Τον γνωρίσαμε το 2018, μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Πέτα τη φριτέζα», όπου αγαπήθηκε από τον κόσμο και έπειτα τον απολαύσαμε ως «Άκη» στη σειρά «Παγιδευμένοι» αλλά και σε αρκετές και αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος, ο αξιόλογος  καλλιτέχνης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Γιατί Τώρα» από τη Θεατρική ομάδα Ανδρομέδα στο «Θέατρο 104», σε σκηνοθεσία Αναστασίας Τσούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το κίνημα #metoo, με σεβασμό προς τους ανθρώπους που μοιράστηκαν τα βιώματά τους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εύπεπτη παράσταση. Θα σε προβληματίσει, θα σε θυμώσει, θα σε συγκινήσει» αναφέρει ο Παύλος Πιέρρος και συμπληρώνει:  «Όντας θεατής, συνειδητά ή υποσυνείδητα, έχοντας το “άλλοθι” ότι αυτό που βλέπω είναι μια ιστοριούλα και οι χαρακτήρες είναι φτιαχτοί, μπορείς να δεις πράγματα που σε ενοχλούν, συμπεριφορές ενδεχομένως που κάνεις κι εσύ…  Έστω κι έναν θεατή να συμπαρασύρεις, έχεις πετύχει».

Σε άλλο σημείο, αναφέρει : «Είναι ευχής έργον να συμμετέχω σε όμορφες δουλειές, πόσο μάλλον να σημειώνουν και μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά ήταν ένα στοίχημα για μένα ο ρόλος του Άκη, καθώς έπρεπε να βγάλω απ’ το μυαλό του κόσμου την εικόνα που είχε για μένα ταυτίζοντάς με με το «Μισελενάκι» και να τους «πείσω» υποδυόμενος έναν σκοτεινό χαρακτήρα. Τελικά τώρα όλοι όσοι με βλέπουν στον δρόμο θέλουν να με δείρουν, άρα το κέρδισα το στοίχημα. (Χαχαχα)

Ο Παύλος Πιέρρος μίλησε στη Ζούγκλα και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Γιατί Τώρα»;

Είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το κίνημα #metoo, με σεβασμό προς τους ανθρώπους που μοιράστηκαν τα βιώματά τους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εύπεπτη παράσταση. Θα σε προβληματίσει, θα σε θυμώσει, θα σε συγκινήσει.

Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που «αναρωτιούνται» «γιατί τώρα»;

Επιτέλους τώρα. Έστω τώρα. Μακάρι να μην χρειαζόταν το τώρα. Γιατί δεν μπορώ να ζήσω άλλο με τον φόβο, γι’ αυτό τώρα.

Τι σας συγκινεί στο συγκεκριμένο έργο;

Σίγουρα το γεγονός ότι πρόκειται για πραγματικές μαρτυρίες θυμάτων

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί σε αυτόν;

Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά, διότι ο ρόλος που κλήθηκα να παίξω ήταν ο «ουδέτερος» και ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μέσα από τις πρόβες προσπάθησα να βρω τα δίκια του, να τον καταλάβω και να του «λειάνω» τις «γωνίες» ώστε να είναι άνθρωπος και φυσικά να έχει ενδιαφέρον ως χαρακτήρας. Με συγκινεί πολύ μια ατάκα που λέει προς το τέλος του έργου «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα για μένα να είναι όλα τόσο δύσκολα», γιατί ταυτίζομαι αρκετά.

Μπορεί τελικά το θέατρο, μέσα από κείμενα όπως το συγκεκριμένο, να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση και να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τους άλλους;

Αυτός είναι ουσιαστικά και ο σκοπός του θεάτρου. Όντας θεατής, συνειδητά ή υποσυνείδητα, έχοντας το «άλλοθι» ότι αυτό που βλέπω είναι μια ιστοριούλα και οι χαρακτήρες είναι φτιαχτοί, μπορείς να δεις πράγματα που σε ενοχλούν, συμπεριφορές ενδεχομένως που κάνεις κι εσύ. Κι έτσι σιγά σιγά να επέλθει η αλλαγή μέσα σου. Έστω κι έναν θεατή να συμπαρασύρεις, έχεις πετύχει.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Ευαίσθητος, καλός ακροατής, παρατηρητικός, ξεροκέφαλος, υπομονετικός, με χιούμορ, κοιλιόδουλος, με αυξημένη ενσυναίσθηση, επικίνδυνα ειλικρινής.

Η σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1, στην οποία συμμετέχετε, σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη δουλειά, καθώς και για την εμπειρία σας από αυτή τη συνεργασία.

Είναι ευχής έργον να συμμετέχω σε όμορφες δουλειές, πόσο μάλλον να σημειώνουν και μεγάλη επιτυχία. Έχει πολύ ενδιαφέρον σενάριο με τρομερή πλοκή και ανατροπές. Εξ αρχής κατάλαβα διαβάζοντάς το ότι θα βγει κάτι καλό και θα αγαπηθεί από το κοινό. Προσωπικά ήταν ένα στοίχημα για μένα ο ρόλος του Άκη, καθώς έπρεπε να βγάλω απ’ το μυαλό του κόσμου την εικόνα που είχε για μένα ταυτίζοντάς με με το «Μισελενάκι» και να τους «πείσω» υποδυόμενος έναν σκοτεινό χαρακτήρα. Τελικά τώρα όλοι όσοι με βλέπουν στον δρόμο θέλουν να με δείρουν, άρα το κέρδισα το στοίχημα. (Χαχαχα)

Έχετε κοινά στοιχεία με τον Άκη, τον ήρωα που υποδύεστε;

Σε όλους τους ρόλους που υποδύομαι βρίσκω κοινά στοιχεία ή αντλώ από εμένα. Δεν γίνεται να βγάλεις αλλιώς την αλήθεια.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι μια συνεργασία με μια διεθνή παραγωγή.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται κάτι καινούργιο, όμως σ’ έναν «ρόλο» που δεν με έχετε ξαναδεί…

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button