Κόσμος

Η πόλη με το χαμηλότερο όριο ταχύτητας – «Βροχή» τα πρόστιμα – Galaksias.com

Ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα με τον κοσμηματοπώλη Σέρτζιο Μπαλντάτζι να κάνει την αρχή.

Ο κοσμηματοπώλης πήγαινε στη δουλειά του στο κέντρο της Μπολόνια το πρωί της Τετάρτης (17/1), όταν είδε δύο τροχονόμους να κρατούν πινακίδες που έδειχναν το μέγιστο όριο ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων/ώρα.

Οδηγούσε με σταθερή ταχύτητα 25 χιλιόμετρα, οπότε νόμιζε ότι ήταν νόμιμος. Καθώς συνέχιζε τη διαδρομή του, ανέπτυξε ταχύτητα, μόνο και μόνο για να συναντήσει άλλη μια διμοιρία αστυνομικών, αυτή τη φορά κρατώντας κάμερες ταχύτητας.

Στόχος του μέτρου Città 30 (Πόλη 30) είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηχορύπανση. Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τα 36 χλμ/ώρα.

«Ήξερα ότι ήταν η πρώτη μέρα του μέτρου, αλλά παρ’ όλα αυτά, πήγαινα μόνο με 39 χιλιόμετρα την ώρα και τώρα κρατώ το μετάλλιο επειδή είμαι ο πρώτος που του επιβλήθηκε πρόστιμο», δήλωσε στον Guardian. «Είναι λίγο γελοίο πραγματικά», πρόσθεσε.

Πλήρωσε γρήγορα το πρόστιμο των 29 ευρώ, διότι αν δεν εξοφληθεί εντός πέντε ημερών, αυξάνεται στα 42 ευρώ.

Ο δήμαρχος, Ματέο Λέπορε, έχει ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από τον «κεκλιμένο πύργο» της πόλης, που ονομάζεται Γκαρισέντα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το μεσαιωνικό οικοδόμημα γέρνει υπερβολικά επισφαλώς.

Την ημέρα που ξεκίνησε η επιβολή του μέτρου μια πομπή αυτοκινήτων σταμάτησε την κυκλοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι οδηγοί ταξί απείλησαν να αυξήσουν τις τιμές τους ως απάντηση στο γεγονός ότι θα αναγκαστούν να οδηγούν πιο αργά. Μια διαμαρτυρία των οδηγών έξω από το δημαρχείο έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής (19/1), ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι του Λέπορε σχεδιάζουν δημοψήφισμα για το θέμα.

Επιπλέον οι οδηγοί λεωφορείων έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η μείωση του ορίου ταχύτητας θα μπορούσε να επηρεάσει τα δρομολόγια και άλλοι οδηγοί υποστηρίζουν ότι αν πρέπει να κοιτούν το ταχύμετρο αντί για το δρόμο θα γίνονται περισσότερα ατυχήματα.

«Υπάρχει πολύς θυμός στην Μπολόνια αυτή τη στιγμή», υποστήριξε ο Αντρέα Σπέτολι, ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας. «Το θέμα δεν είναι μόνο να βάλουν πρόστιμο – αυτός ο νόμος αλλάζει εντελώς τις ζωές».

Το προηγούμενο όριο ταχύτητας ήταν 50 χιλιόμετρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button