ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ο Έντι Ράμα έσπρωξε δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες – Galaksias Portal News

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, αλλά και την έσπρωξε προτού αποχωρήσει.

Αποδέκτης της εν λόγω ενέργειας ήταν η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα, η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μιλούν για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού στηλιτεύθηκε και από διεθνείς οργανώσεις, με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με τη χειρονομία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button