Υγεία & Διατροφή

Εκτιμώ πως μπορούμε με τις διακομματικές συζητήσεις να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς – Galaksias Portal News

«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, εκτιμώ πως μπορούμε με τις διακομματικές συζητήσεις να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς, μέσω των οποίων θα μειωθεί το αίσθημα κομματικής εχθρότητας και θα ενδυναμωθεί το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΝΔ τις εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ξεκίνησε χθες Πέμπτη.

Χαρακτηρίζοντας τις εκπροσωπήσεις στα συνέδρια κομμάτων από άλλα κόμματα «κίνηση πολιτικού πολιτισμού» η κ. Συρεγγέλα εκτίμησε «πως με τον τρόπο αυτό περνάμε ένα όμορφο πολιτικό μήνυμα προς τους πολίτες που συνήθως μας βλέπουν να διαφωνούμε στη Βουλή ή και στα τηλεοπτικά πάνελ». Και επισήμανε πως «Στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε υπέρ του διαλόγου και είμαστε, επίσης, ανοικτοί στη διαφορετική άποψη. Αυτό το αποδείξαμε και στην πράξη πολλές φορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ επικαλούμενη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της, σημείωσε πως «θεωρούμε πως για να λειτουργήσει ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα χρειάζεται ήπιο πολιτικό κλίμα, ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμούς που να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας» και συμπλήρωσε «Προς την κατεύθυνση αυτή εργάστηκε την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζει να το κάνει δίνοντας, παράλληλα, μάχη με παθογένειες οι οποίες είναι καλά θεμελιωμένες στη χώρα».

«Έχουμε την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί και ας ξεβολέψουμε ορισμένες και ορισμένους» τόνισε και ανέφερε πως «Ήδη έχουμε καταφέρει με σταθερά και τολμηρά βήματα να αναγεννήσουμε την ελληνική οικονομία, να ισχυροποιήσουμε την εθνική μας άμυνα, να αναδείξουμε την Ελλάδα ως διαμορφωτή των ευρωπαϊκών και όχι μόνο εξελίξεων. Φέραμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης, μειώσαμε την ανεργία και ενισχύσαμε το κοινωνικό κράτος» είπε στη συνέχεια και υπενθύμισε πως όλα αυτά «τα πετύχαμε μέσα σε συνεχείς αντιξοότητες. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική κρίση και πρόσφατα και την κρίση ακρίβειας».

Η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές λέγοντας πως θεωρεί δεδομένο πως πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την πατρίδα μας: «Αντιλαμβάνομαι πως απευθύνομαι σε ένα ακροατήριο το οποίο, μάλλον, δεν βλέπει τη κατάσταση όπως εγώ. Είναι αναμενόμενο, αλλά και πολιτικό υγιές να έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα. Πρέπει, ωστόσο, σε κάποια θέματα να έχουμε ένα σημείο επαφής -βάζοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Για παράδειγμα: θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την εικόνα της χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλες και όλοι φοράμε τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» όταν εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποια ή κάποιος που να διαφωνεί με λογικά επιχειρήματα με την άποψη αυτή; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας εν όψη και των επικείμενων ευρωεκλογών. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων μας να είναι άνθρωποι ικανοί και με διάθεση να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαι σίγουρη πως τις εργασίες του συνεδρίου σας θα απασχολήσουν και οι ευρωεκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φυσικά, αντιλαμβάνομαι τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνει χώρα το συνέδριό σας, αλλά ουδεμία πρόθεση έχω να υπεισέλθω σε ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του κόμματός σας» είπε στη συνέχεια η Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και έκλεισε τον χαιρετισμό της λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button