ΕνημέρωσηΠολιτική

Μιλούν εκείνοι που κάνουν προεκλογική εκστρατεία πάνω στην τραγωδία – Galaksias Portal News

Σκληρή απάντηση δίνουν πηγές της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την οποία «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πολλοστή φορά χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη θέμα».

Απαντώντας πηγές της κυβέρνησης, τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βγάλει άλλη μία ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη με παραπλανητικό τίτλο», σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Επιπλέον, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις επίμαχες συνομιλίες».

Τι απαντούν οι κυβερνητικές πηγές:

«Έχουν το θράσος να μιλούν για τοξικότητα αυτοί που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων και καμπάνια επάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε το αυτονόητο: ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις επίμαχες συνομιλίες.
Ούτε προέκυψε κάτι τέτοιο από κανένα στοιχείο ή οποιαδήποτε δήλωση.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βγάλει άλλη μια ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη με παραπλανητικό τίτλο».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τολμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πολλοστή φορά να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη «θέμα»

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι «ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα».

«Τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη ”θέμα”. Δεν ακούσαμε σήμερα για “βδέλλες” (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του για την αντιπολίτευση που στηρίζει την απαίτηση των συγγενών για Δικαιοσύνη) αλλά για… influencers», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας ότι «μάλλον δεν έχουν φτάσει ούτε στα δικά του χέρια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Λογικό αφού φροντίζουν από το Μαξίμου να τις κρύβουν επιμελώς», συμπληρώνει και απευθύνει στον κ. Μαρινάκη τα εξής ερωτήματα:

«Πρώτον, ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί «μη θέμα» και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό Σκάι;

Δεύτερον, ποια συνομιλία είχε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου του 2023, όταν έκανε τη δήλωση λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ότι αυτό οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Αυτή που δόθηκε στα ΜΜΕ την ίδια μέρα (δηλαδή την μονταρισμένη) ή αυτές που μεταδόθηκαν τις επόμενες μέρες και τις οποίες επικαλείται σήμερα;

Τρίτον, από χθες το πρωί που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα, ενώ έχουμε ακούσει πολλά από Μητσοτάκη – Μαρινάκη».

«Επαναφέρουμε λοιπόν το ερώτημα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης: Σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha στις 22 Μαρτίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: “Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία”. Μπορεί σήμερα, ένα χρόνο μετά, να επαναλάβει την ίδια δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή γνωρίζει ότι έλεγε ψέματα; Τον προκαλούμε να το πράξει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

To άρθρο Κυβερνητικές πηγές σε ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μιλούν εκείνοι που κάνουν προεκλογική εκστρατεία πάνω στην τραγωδία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button