ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κατά του Ισραήλ βάλλεται το Βατικανό – Galaksias Portal News

Διπλωματική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ Βατικανού και Ισραήλ. Με δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, χαρακτήρισε «δυσανάλογη» την αντίδραση του ισραηλινού στρατού. Πρόσθεσε, δε, ότι «η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» και ότι «πρέπει να βρεθούν νέοι δρόμοι για να λυθεί το πρόβλημα της Γάζας και της Παλαιστίνης».

«Πιστεύω ότι νιώθουμε όλοι αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν, για τη σφαγή αυτή, αλλά πρέπει να έχουμε το αναγκαίο θάρρος για να προχωρήσουμε και να μην χάσουμε την ελπίδα, διότι διαφορετικά θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει αντιθέτως να παλέψουμε μέχρι τέλους και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσο γίνεται τη συμβολή μας», είπε ο καρδινάλιος Παρολίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αγία Έδρα υπογράμμισε ότι «για τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον η Χαμάς» και ότι «η Χαμάς μετέτρεψε τη Γάζα στη μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που υπήρξε ποτέ».

Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βατικανό, «οι επιχειρήσεις που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός γίνονται με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». Θεωρεί, τέλος, ότι «δεν αρκεί να καταδικάζεται η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, αν μετά κατηγορείται το Ισραήλ, με αναφορά στο δικαίωμά του στην ύπαρξη και στη νόμιμη άμυνα, μόνον ως κάτι το υποχρεωτικό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γενικότερο πλαίσιο».

Ο υπεύθυνος των μέσων ενημέρωσης του Βατικανού, Αντρέα Τορνιέλι, τέλος, σε παρέμβασή του στον ιστότοπο Vatican News, υπενθύμισε ότι και η συγγραφέας και ποιήτρια Έντιθ Μπρουκ, η οποία έζησε την τραγική εμπειρία του Άουσβιτς, «κατέκρινε την πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού» και «εξέφρασε θέσεις παρόμοιες με εκείνες του καρδινάλιου Πιέτρο Παρολίν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button