Επικαιρότητα

Ζωηρό ενδιαφέρον από Κρητικούς για εφευρέσεις και καινοτομίες – Πώς κατοχυρώνονται τα δικαιώματα ευρεσιτεχνιών (vid)

ακρόαση άρθρου

Ζωηρό ενδιαφέρον από Κρητικούς για εφευρέσεις και καινοτομίες – Πώς κατοχυρώνονται τα δικαιώματα ευρεσιτεχνιών (vid)

Oι ιδέες, οι εφευρέσεις και η καινοτομία “ανθίζουν” στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις το ενδιαφέρον των Κρητικών, και ειδικά των νέων, είναι έντονο σχετικά με την υλοποίηση μιας πρωτοπόρας ιδέας

Έντονο είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις το ενδιαφέρον των Κρητικών προς τις εφευρέσεις και την καινοτομία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σημαντική είναι η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μιας εφεύρεσης.

Ειδικότερα, οι ιδέες, οι εφευρέσεις και η καινοτομία “ανθίζουν” στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις το ενδιαφέρον των Κρητικών, και ειδικά των νέων, είναι έντονο σχετικά με την υλοποίηση μιας πρωτοπόρας ιδέας.

Ωστόσο σημαντική είναι η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μιας εφεύρεσης, με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας να παρέχει συμβουλές ώστε οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις, όχι μόνο να προστατεύσουν τις εφευρέσεις τους, αλλά να τους προσδώσουν προστιθέμενη αξία.

Η προστασία και αξιοποίηση της βιομηχανικής ιδιοκτησίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης-ημερίδας στην οποία έδωσαν το “παρών” εξειδικευμένοι ομιλητές που ανέπτυξαν τους τρόπους και τα μέσα που έχουν στα χέρια τους οι επιχειρήσεις.

«Ως Πολιτεία οφείλουμε να προστατεύσουμε την εφευρετικότητα και να της δώσουμε έδαφος» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Κρήτης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button