Κόσμος

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά – Galaksias.com

Ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με Παλαιστίνιους μαχητές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα Σάββατο (14/4), δεύτερη ημέρα μιας επιδρομής που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επιδρομή στην περιοχή Νουρ Σαμς, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τούλκαρεμ, χθες, Παρασκευή. Ένας αριθμός μαχητών σκοτώθηκαν και άλλοι συνελήφθησαν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, ενώ τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών.

Η οργάνωση Ταξιαρχίες Τούλκαρεμ, που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους μαχητές από πολλές παλαιστινιακές παρατάξεις, ανέφεραν πως οι μαχητές τους εξακολουθούσαν να ανταλλάσσουν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις σήμερα. Τουλάχιστον τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) θεάθηκαν να πετούν πάνω από τη Νουρ Σαμς, όπου οχήματα του ισραηλινού στρατού είχαν συγκεντρωθεί και ακούγονταν πυρά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από χθες στη Νουρ Σαμς, μια περιοχή όπου κατοικούν πρόσφυγες του πολέμου του 1948 και οι απόγονοί τους. Ένας από τους νεκρούς ήταν μαχητής, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Ο δεύτερος ήταν ένας 16χρονος μαθητής, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Η βία στη Δυτική Όχθη αυξανόταν ήδη πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα τον Οκτώβριο. Αυξήθηκε περαιτέρω με συχνές ισραηλινές επιδρομές, επιθέσεις Παλαιστινίων στον δρόμο και επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά.

Η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας είναι από τις περιοχές που οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να περιλάβουν σε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ κατέρρευσαν πριν από δέκα χρόνια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button