ΑθλητικάΕνημέρωση

Η ΕΟΕ δίνει 162.900 ευρώ σε 21 αθλητές και αθλήτριες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Η ΕΟΕ θα ενισχύσει 21 αθλητές και αθλήτριες με το ποσό των 162.900 ευρώ για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε να ενισχύσει αθλητές και αθλήτριες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αποδεχόμενη τις προτάσεις της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και του Προέδρου της Γιάννη Καρρά.

Συγκεκριμένα θα δοθούν:

Στον ΣΕΓΑΣ 4.500 ευρώ για την αθλήτρια Γεωργία Δεσπολάρη.
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο 22.000 ευρώ για ταξίδια για αγώνες για την Ελισάβετ Τελτσίδου και τον Θοδωρή Τσελίδη.
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης 10.000 για την ομάδα beach volley των ανδρών.
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών 6.400 ευρώ για το ταξίδι και τη συμμετοχή σε διεθνή αγώνα των Θοδωρή Ιακωβίδη, Μαρία Καρδαρά, Σοφία Γεωργοπούλου και τον προπονητή Βαλέριο Λεωνίδη.

Στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων 90.000 για συμμετοχή σε αγώνες των αθλητών και αθλητριών που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Στέφανος Ντούσκος, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μπούρμπου) καθώς και για όσους διεκδικούν την πρόκριση (Ζωή Φίτσιου, Ελένη Κοντού, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκαϊδατζής, Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος).
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ 20.000 ευρώ για τον αθλητή Πέτρο Κάρμη.
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου 10.000 ευρώ για τις Πηνελόπη Νίκα και Αριάδνη Νάσκαρη και τον Φίλιππο Σεχίδη.

Συνολικά το ποσό φτάνει τα 162.900 ευρώ και προστίθεται στα 360.000 ευρώ που έχει δώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την αρχή της χρονιάς για Ολυμπιακή Προετοιμασία.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα το κάνουμε αυτό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόκρισης για όλα τα αθλήματα. Στόχος μας είναι να πάμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ομάδα στο Παρίσι και να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button