ΕνημέρωσηΠολιτική

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Zougla – Galaksias Portal News

Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια, στα πλαίσια της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους. Την ίδια ώρα, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αγώνας μας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων.

 

Ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης αναφέρουν ότι διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των κυβερνήσεων. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και των ιδρυμάτων σε καθηγητές, προσωπικό, υποδομές.
  • Δωρεάν φοιτητική μέριμνα (στέγαση, σίτιση, μεταφορά, αναλώσιμα, βιβλία κλπ.) για όλους και όλες. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ΣΔΙΤ και νοίκια.
  • Ένα πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Όχι στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα κολέγια. Όχι στην κύρωση της σύμβασης της Λισαβόνας της ΕΕ.
  • Εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές σε όλα τα Τμήματα που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν την εξεταστική για να σταματήσουν οι αγώνες των φοιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button