ΕνημέρωσηΠολιτική

Η «Ζούγκλα» στην εκδήλωση για τους ανταποκριτές ξένου τύπου στη Ρώμη

Του Francesco De Palo από τη Ρώμη
Twitter@FDePalo

Η «Ζούγκλα» ήταν επίσης εκεί στο δείπνο των ξένων ανταποκριτών με την πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο «Ξένος Τύπος» της Ρώμης την περασμένη Τετάρτη στο ξενοδοχείο Cavalieri της ιταλικής πρωτεύουσας. Μια εξαιρετική ευκαιρία για συνάντηση με την πρωθυπουργό πρόσωπο με πρόσωπο και χωρίς… φίλτρα, σύμφωνα με την αμερικανική παράδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση βρίσκεται τώρα στη δεύτερη έκδοσή της, το 2022 ο Μάριο Ντράγκι ήταν καλεσμένος πριν δει το τέλος της κυβερνητικής του εμπειρίας.

Την υποδέχθηκε η πρόεδρος των ανταποκριτών Ξένου Τύπου , η συνάδελφος Esma Cakir. Η Μελόνι ήταν πολύ χαλαρή και κατά τη διάρκεια της κουβέντας εξήγησε από πού προήλθε το ενδιαφέρον της για την αγγλική γλώσσα, ακούγοντας και μεταφράζοντας τα τραγούδια του Michael Jackson Επίσης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της για την πολιτική, στον χαρακτήρα της, τι μισεί και τι αγαπά.

Μίλησε επίσης ειρωνικά για την πρόσφατη ήττα της κεντροδεξιάς στη Σαρδηνία, χαρακτηρίζοντας την «ημέρα ιδιαίτερα ατυχή». Σε χαλαρούς και φιλικούς τόνους, η Πρόεδρος αστειεύτηκε διάφορα.  Καθισμένη ανάμεσα στους ανταποκριτές στους καναπέδες του αριστοκρατικού ρωμαϊκού ξενοδοχείου, ζήτησε ζυμαρικά, ενώ δεν ήπιε γιατί ήταν Σαρακοστή και κατέπληξε τους πάντες όταν έκοψε την τούρτα. α

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοδευόμενη από τη συνήθη πιστή βοηθό της, Patrizia Scurti, και τον κύριο συνεργάτη της Fabrizio Alfano, κυβερνητικό ομιλητή, η Giorgia αφιέρωσε δύο ώρες μιλώντας με τους  ξένους δημοσιογράφους, πριν αναχωρήσει για δύο πολύ σημαντικά ταξίδια στο πλαίσιο της G7, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Βρήκε όμως και τον χρόνο να στείλει  και κάποια μηνύματα προς τους ανταποκριτές, πολύ σημαντικό γιατί τους επιτρέπει να «διαβάσουν» και να κατανοήσουν πλήρως τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τις πολιτικές που εκφράζονται, τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και τα μοντέλα εργασίας. Δεύτερον, η κυβέρνηση Μελόνι έχει ήδη σπάσει πολλά ρεκόρ μακροζωίας και έχει ήδη διαρκέσει περισσότερο από πολλές άλλες κυβερνήσεις στην ιστορία της Ιταλίας.

Σημαντικό αποτέλεσμα για μια χώρα που εγκαταλείπει τα ιστορικά της ελαττώματα και η οποία, όπως επικύρωσε χθες το διάσημο think tank Atlantic Council, εδραιώνεται ως ένα απαραίτητο μεσογειακό έθνος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button