Μόδα

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και η Hermès τα γιορτάζει με ένα μεταξωτό μαντήλι

Ο εμβληματικός, γαλλικός οίκος μόδας δημιουργεί ένα συλλεκτικό αξεσουάρ που γράφει πάνω του όλο το νόημα αυτής της επετείου: τη λέξη ελευθερία.

Πάνω σε 90 εκατοστά μεταξωτού υφάσματος βλέπουμε ζωγραφισμένα τοπία γνώριμα και ελληνικά που ενώνουν τρεις περιοχές της χώρας μας που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια χτισμένα σε βουνοπλαγιές, αρχαία περιστύλια και καμπαναριά, βεράντες μέσα σε καταπράσινα τοπία, λίμνες και ηλιοτρόπια, λειτουργούν σαν καμβάς για να ζωγραφιστεί πάνω τους η λέξη «Ελευθερία» με κεφαλαία και πεντακάθαρα γράμματα της αλφαβήτου μας. Ο εικαστικό Ηλίας Καφούρος, στη δεύτερη συνεργασία του με τον ιστορικό, γαλλικό οίκο μόδας Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι ως φόρο τιμής του brand απέναντι στην ελληνική ιστορία και την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επέτειο, ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου, δήλωσε για αυτό το custom κομμάτι: «Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας. Eπιθυμία μας ήταν να διηγηθούμε με τον δικό μας τρόπο την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και γι΄αυτό βλέπω αυτό το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι που αξίζει να τη μάθει όλος ο κόσμος».

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close