ΕνημέρωσηΠολιτική

Ολοκληρώνεται σήμερα το Συνέδριο της ΝΔ – Δείτε Live – Galaksias Portal News

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 12:00 ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή (7.4.24) το 15ο Συνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στο Ζάππειο.

Το Συνέδριο της ΝΔ συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματός του.

Στις 11:15 αναμένεται να μιλήσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και στις 11:45 η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με την οποία θα ολοκληρωθούν οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου.

Δείτε Live τις ομιλίες: 

Σήμερα η ΝΔ είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Βέμπερ εξήρε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πήρε μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είπε ανάμεσα σε άλλα ότι ο ίδιος ίδρυσε ένα κόμμα για να πολεμήσει υπέρ της Ευρώπης. «Ήταν εδώ σε αυτό τον χώρο που το 1979 υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης στην ΕΕ» ανέφερε.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε, “η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν”» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο είπε: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση. Ηγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία».

Ο κ. Βέμπερ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 2024 το οποίο χαρακτήρισε έτος εκλογών. Στις 9 Ιουνίου είπε ψηφίζουν και οι Ευρωπαίοι ενώ μίλησε για μια κατάσταση λιγότερο ασφαλή και τόνισε ότι οι δυο πρώτες προτεραιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η ασφάλεια και η οικονομική επιτυχία. Ειδικότερα για την ασφάλεια είπε ότι χρειαζόμαστε κοινό αμυντικό προϋπολογισμό γιατί «οι Πούτιν αυτού του κόσμου γνωρίζουν μόνο μια λέξη: ισχύς».

«Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά είναι το σπίτι μας και διασφαλίζει ότι μπορούμε να ζήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, υπογράμμισε ενώ κλείνοντας τόνισε ότι το ΕΛΚ είναι το πραγματικό κόμμα του λαού στην Ευρώπη», σημείωσε.

To άρθρο Ολοκληρώνεται σήμερα το Συνέδριο της ΝΔ – Δείτε Live δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button