ΕνημέρωσηΠολιτική

«Έχετε έναν μέσο όρο ανάπτυξης 2% και κάτι, γεγονός που κάνει τη διαφορά»

Τα εύσημα στην Ελλάδα για τους ρυθμούς ανάπτυξής της απένειμε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πάολο Τζεντιλόνι βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει «η κυβέρνηση είναι ισχυρή και παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρουμε ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει κάτι που φαίνεται ότι είναι περίπλοκο για τα περισσότερα κράτη μέλη, και αυτό είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όμως, και μια σταθερή προσήλωση στη δημοσιονομική υπευθυνότητα με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη μείωση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο επίτροπος Οικονομίας από την πλευρά του σημείωσε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το σενάριο για την Ελλάδα είναι διαφορετικό. Έχουμε έναν μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρώπη στο 0% και κάτι, ενώ στην Ελλάδα έχετε έναν μέσο όρο ανάπτυξης 2% και κάτι, γεγονός που κάνει τη διαφορά».

«Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Πιστεύω ότι είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αξιοποιεί και τους ευρωπαϊκούς πόρους του «ΝextGenerationEU». Αυτό είναι μέρος της ιστορίας, μιας ιστορίας αύξησης των επενδύσεων και επιπλέον των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, το πώς η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα» πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας το ρόλο του πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικός αυτή τη στιγμή για το μέλλον της ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα, o πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η ειδική σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και δημόσιας διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) Γεράσιμος Θωμάς, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο συνεργάτης του Επιτρόπου, Erik Burckhardt.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button