ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Παγκόσμια Στατιστικά Κυκλοφορίας και Ατυχημάτων 2023 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (IRF) κυκλοφόρησε την 60η έκδοση του IRF World Road Statistics 2023 (WRS2023), με δεδομένα πλέον ανοιχτά σε όλους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας IRF WRS Data Warehouse.
Βασικοί υποστηρικτές της προσπάθειας οι Total Energies Foundation και Michelin Corporate Foundation .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το IRF WRS 2023 αποτελεί την κύρια ολοκληρωμένη, καθολική πηγή στατιστικών δεδομένων για τα οδικά δίκτυα, την κυκλοφορία και τις εσωτερικές μεταφορές και των τροχαίων ατυχημάτων.

Φέτος το WRS 2023 περιλαμβάνει στοιχεία για τα έτη 2016 έως 2021, με την ενεργή συμβολή του ΕΜΠ για τα ελληνικά δεδομένα. Περιλαμβάνει +200 δείκτες που σχετίζονται με τον τομέα των οδικών μεταφορών σε 11 τμήματα καλύπτοντας περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη.

IRF World Road Statistics
LINK https://datawarehouse.worldroadstatistics.org/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Ελλάδα έχουμε μια μείωση θανάτων από τροχαία ατυχήματα το 2020 και το 2021, όταν λόγω των περιορισμών κίνησης (λόγω κορονοϊού), φυσικά και τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν. Περιμένουμε να δούμε όμως τα στοιχεία του 2022 και του 2023, για να δούμε αν ξαναφτάσαμε τα νούμερα του 2019 ή αν σε σχέση με εκείνα τα νούμερα αποδειχθεί ότι η οδική ασφάλεια βρίσκεται σε κάποιο σωστό δρόμο.

Η International Road Federation είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα στην Ουάσιγκτον, DC από το 1948 και υποστηρίζεται από περιφερειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο *. Το IRF εξυπηρετεί ένα δίκτυο μελών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε περισσότερες από 70 χώρες, παρέχοντας πόρους γνώσης παγκόσμιας κλάσης, υπηρεσίες υπεράσπισης και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που μαζί προσφέρουν μια παγκόσμια αγορά για βέλτιστες πρακτικές και βιομηχανικές λύσεις.
Την IRF στη χώρα μας εκπροσωπεί η ΟΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΟΔΟΜΕΛ. Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ιδρύθηκε το 1955 με μέλη εκπροσώπων Επιστημόνων και ασχολούμενων με τις υποδομές όπως κατασκευαστικές εταιρείες, με διαρκή στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας -τομέα στον οποίο έχει ομολογουμένως σημαντική συμβολή σε συνεργασία με την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα της, επιστημονικούς φορείς και άλλους οργανισμούς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button