Κόσμος

Άστατος στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου – Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Galaksias.com

Άνοδος της θερμοκρασίας και αστάθεια με τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ελλάδα μέχρι και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, με τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας να κυμαίνονται έως περίπου 5 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, άστατος θα είναι ο καιρός στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου, με βροχές κυρίως στην Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, και τα ορεινά της Κρήτης, αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές, ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, στα Επτάνησα, στα ορεινά της Κρήτης, στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς), 3 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 1 έως 15 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όπως και στο στο Ιόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενής βροχής το απόγευμα στα βόρεια ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button