Κόσμος

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη – Μπλόκα και αγανάκτηση μέχρι και στην Ελβετία – Galaksias.com

«Τα προβλήματα ουσίας» με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα αγροκτήματα των γειτονικών χωρών «δεν είναι άγνωστα στην Ελβετία», δήλωσε η οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αγροτών στην αλπική χώρα τονίζοντας πως «μετά τη Γερμανία, οι διαμαρτυρίες του γεωργικού τομέα έφθασαν ήδη στη Γαλλία».

Η USP αναφέρει επίσης «το χαμηλό επίπεδο των εισοδημάτων των αγροτών», μια «μεγάλη οικονομική πίεση», «νέες απαιτήσεις με μονάχα μερική αποζημίωση του επιπλέον κόστους» και «μια έλλειψη εκτίμησης» για το επάγγελμα.

Επομένως, η αγροτική ένωση δεν εκπλήσσεται από το ότι μια «μικρή σταγόνα νερού όπως η κατάργηση της μείωσης του φόρου στα αγροτικά καύσιμα» ήταν αρκετή για να «ξεχειλίσει το ποτήρι», τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

«Οι αγροτικές οικογένειες της Ελβετίας κατανοούν πολύ καλά την αγανάκτηση των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και συμμερίζονται τις διεκδικήσεις τους», καταλήγει η USP.

AP Photo/Jean-Francois Badias

Στη Γαλλία

Με εκατοντάδες τρακτέρ, μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και οδοφράγματα, οι Γάλλοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Βασικά τους αιτήματα, η μείωση του κόστους ενέργειας, οι φορολογικές απαλλαγές και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι Γάλλοι αγρότες δεν αποκλείουν τα επόμενα 24ωρα να μπουν ακόμα και στο Παρίσι με τα τρακτέρ τους.

Συγκεκριμένες προτάσεις για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή 26/1, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, βρίσκεται αντιμέτωπος με οργισμένες κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ατάλ είχε καλέσει σε έκτακτη συνάντηση τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να συζητήσουν την κυβερνητική «απάντηση» στα αγροτικά αιτήματα, ιδίως σχετικά με τα καύσιμα, τις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων και των αμοιβών, όπως ανέφερε το υπουργείο Γεωργίας σε ανακοίνωσή του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button