ΕνημέρωσηΤεχνολογία

37χρονος μήνυσε φαρμακευτική για παρενέργειες

Στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολωνίας εκδικάζεται η υπόθεση ενός 37χρονου που μήνυσε τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ζητώντας αποζημίωση διότι υποστηρίζει ότι έπαθε φλεβική θρόμβωση μετά από τη χορήγηση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το δικαστήριο ανέθεσε σε εμπειρογνώμονα προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση η πιθανότατα η θρόμβωση που έπαθε να σχετίζεται με το φάρμακο.

Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, επέζησε της θρόμβωσης μόνο χάρη σε γρήγορες ιατρικές ενέργειες. Σύμφωνα με το MDR , το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εμβολίων, ανέφερε επίσης τη φλεβική θρόμβωση “ως σοβαρή και σε λίγες περιπτώσεις θανατηφόρα παρενέργεια” των δύο εμβολίων φορέων από την AstraZeneca και την Johnson & Τζόνσον.

Η AstraZeneca απέρριψε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Ο πολύ χαμηλός κίνδυνος εμφάνισης φλεβικής θρόμβωσης με θρομβοπενία ήταν ήδη γνωστός κατά τη στιγμή του εμβολιασμού και αποτελούσε μέρος του σπάνιου κινδύνου για τις πληροφορίες προϊόντος».


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger