Τρόπος Ζωής

52.000.000 αυτοκίνητα έχουν ελαττωματικούς αερόσακους – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Συνολικά 12 αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να αναγκαστούν να ανακαλέσουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με την επίσημη προτροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάκληση αφορά αερόσακους που κατασκευάστηκαν από τις εταιρίες ARC Automotive και Delphi, καθώς διαθέτουν προβληματικούς πυροκροτητές που αντί να φουσκώσουν σωστά και ομοιόμορφα τον αερόσακο, μπορεί να εκραγούν και να εκτοξεύσουν μεταλλικά θραύσματα στους επιβάτες, με πιθανό τραυματισμό ή και θάνατο.

Η NHTSA διερευνά τους αερόσακους από τις δύο εταιρείες από το 2016. Τον Απρίλιο, η υπηρεσία έστειλε επιστολή στην ARC ζητώντας της να ξεκινήσει ανάκληση, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε.

Η υπηρεσία αναφέρει ότι μέχρι τώρα επτά άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο σκοτώθηκε, και ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη έρευνα. Τα περιστατικά αυτά αφορούσαν αερόσακος που παρήχθησαν σε διαφορετικούς χρόνους σε τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τέσσερις διαφορετικούς προμηθευτές μονάδων και τοποθετήθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές μάρκες οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πρώτα περιστατικά συνέβη το 2009, ενώ το πιο πρόσφατο τον Μάρτιο του 2023 σε ένα Chevrolet Traverse.

Αυτή η ανάκληση θυμίζει αρκετά το πρόβλημα με τους αερόσακους της Takata, το οποίο ανάγκασε στην ανάκληση 100 εκατ. αυτοκινήτων με πάνω από 35 θανάτους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button