ΕνημέρωσηΠολιτική

EE: Εγκρίθηκε η εθελοντική μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου – Τι προβλέπει ο Κανονισμός

Τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε τον κανονισμό για την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ. Η συμφωνία που επήλθε την 26η Ιουλίου περιλαμβάνει εξαιρέσεις -που έχουν ικανοποιήσει την Αθήνα-, ενώ ορίζεται και το πλαίσιο ενεργοποίησης ενισχυμένου μηχανισμού συναγερμού της Ένωσης.

«Ο κανονισμός προβλέπει τη δυνατότητα για το Συμβούλιο να ενεργοποιήσει ‘ενωσιακό συναγερμό’ σχετικά με την ασφάλεια του εφοδιασμού και σε αυτή την περίπτωση η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου θα καταστεί υποχρεωτική», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται, επίσης ότι σκοπός της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου είναι η εξοικονόμηση πόρων για τον φετινό χειμώνα, προκειμένου να υπάρχει προετοιμασία για πιθανές διακοπές της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ως όπλο.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger