ΕνημέρωσηΠολιτική

EUMED 9: Σύνοδος με 9 ηγέτες και την πρόεδρο της Κομισιόν στη «σκιά» της συμμαχίας AUKUS

Καθαρό σήμα ότι μεγαλώνει η κοινή περπατησιά των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η λεγόμενη mare nostrum θέλει να εκπέμψει η Σύνοδος Κορυφής του Med9.

Η οικοδέσποινα Ελλάδα, θέλει να διευρύνει την εμβέλεια του, με δυο κείμενα: την Διακήρυξη των Αθηνών για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο καθώς επίσης την πολιτική διακήρυξη. Η υιοθέτησή τους θα είναι η εξτρά θωράκιση την οποία οι «9» θα βάλουν στην ασπίδας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Η ελληνική προετοιμασία για το σημερινό ραντεβού μετά τη συνάντηση γέφυρα της Μασσαλίας για τη βιοποικιλότητα, μόνο τυπική δεν ήταν. Η ενέργεια εμπλουτισμού των συμμετοχών στο τραπέζι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» με τις προσκλήσεις στην Κροατία και στην Σλοβενία, αλλά και η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου, μαρτυρούν τη στόχευση της Αθήνας να αναβαθμίσει το επίπεδο της Συνόδου Κορυφής.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger