ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurostat: Στο 8% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Στο 8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat). Πρόκειται για τον 8ο μεγαλύτερο πληθωρισμό σε επίπεδο ευρωζώνης. Ο υψηλότερος τιμάριθμος σημειώθηκε τον Μάρτιο στη Λιθουανία (15,6%) και ο χαμηλότερος στην Μάλτα (4,6%).

Ο Μάρτιος αναδείχθηκε ο μήνας της ακρίβειας για την Ελλάδα, με τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε νέο κύκλο μικρότερων ή μεγαλύτερων ανατιμήσεων εξαιτίας της πρωτοφανούς αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Στο οικονομικό επιτελείο ήδη ξαναγράφουν τους εφετινούς στόχους, οι οποίοι και θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθεσμο εντός του Απριλίου, με την εξίσωση να είναι αρκετά δύσκολη εξαιτίας της υψηλής αβεβαιότητας που προκαλεί η άγνωστη έκβαση των γεωπολιτικών αναταράξεων. Οι αναθεωρημένες προβλέψεις ανεβάζουν προσώρας τον πληθωρισμό άνω του 4%, από τις αρχικές εκτιμήσεις στο 1%.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger