ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Gigabit Voucher Scheme: Το νέο κουπόνι που θέλει να «ανεβάσει» τις ταχύτητες στο ελληνικό Διαδίκτυο

Το δίκτυο συνδέσεων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (fiber to the home – FTTH) επεκτείνεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς την τελευταία διετία στη χώρα μας καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο αριθμός των συνδέσεων FTTH, οι οποίες προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα και υψηλότερες ταχύτητες, αυξάνεται διαρκώς αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης πάνω από τα 200 Mbps, όταν μία σύνδεση FTTH μπορεί να προσφέρει έως και ένα 1 Gbps.

Αυτό επιδιώκει να αλλάξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με μία νέα δράση, στόχος της οποίας είναι να κάνει πιο προσιτές σε καταναλωτές και επιχειρήσεις συνδέσεις με ταχύτητα λήψης δεδομένων που θα φθάνει τουλάχιστον τα 250 Mbps.

Η δράση ονομάζεται Gigabit Voucher Scheme και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό κείμενο που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως μία αντίστοιχη δράση υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και στη Βρετανία.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger