Τρόπος Ζωής

H κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την στήριξη επιχειρήσεων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 20:27

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παρουσίασε σήμερα μια σειρά από μέτρα, συνολικού ύψους 1,4 δισεκ. ευρώ, όπως δάνεια και φοροελαφρύνσεις, για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

ο υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Κόστα ε Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε, το έκτακτο πρόγραμμα βοήθειας στις εταιρείες καθώς περιλαμβάνει μέτρα που «θα επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες».

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δάνεια συνολικού ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και ενισχύσεις για τις βιομηχανίες που καταναλώνουν σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου, στήριξη στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών προϊόντων ή ακόμη μείωση φόρων.

«Δεν θα είμαστε ποτέ σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλα τα προβλήματα», παραδέχτηκε ωστόσο ο υπουργός, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια που προβλέπονται για να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και να «μειώσουν τον λογαριασμό» όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», τόνισε.

Το σχέδιο αυτό προστίθεται στο πακέτο μέτρων που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ύψους 2,4 δισεκ. ευρώ, για τη στήριξη των νοικοκυριών. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει μείωση του φορολογικού συντελεστή για την ενέργεια, απευθείας στήριξη στις οικογένειες αλλά και έκτακτη αύξηση στις συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστο, υπενθύμισε πρόσφατα ότι ο πληθωρισμός στην Πορτογαλία έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

 

Τον Αύγουστο υποχώρησε ελαφρά, στο 8,9% σε ετήσια βάση, από 9,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine). Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω στο 7,4%, όπως είπε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά κανάλια TVI και CNN Portugal. Ο πρωθυπουργός, τόνισε επίσης ότι ο στόχος είναι να πέσει ο πληθωρισμός στο 2%.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger