ΕνημέρωσηΟικονομία

Intrakat: Σε προχωρημένες συζητήσεις για χρηματοδότηση έως 120 εκατ. ευρώ

Η Διοίκηση της Intrakat ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της δομής για την εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση θυγατρικών της εταιρειών, με το συνολικό ποσό των έως 120 εκατ. ευρώ από κοινού και ισόποσα από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας υπογράψει τους σχετικούς βασικούς ενδεικτικούς όρους και προϋποθέσεις αυτής, η υλοποίηση της οποίας τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις για χρηματοδοτήσεις αντίστοιχης φύσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 100 ΜW, καθώς και για τη συμμετοχή και υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ανωτέρω τεσσάρων ώριμων αδειοδοτικά έργων, αναμένει ενίσχυση των ενοποιημένων λειτουργικών της κερδών σε επίπεδο EBITDA άνω των 14 εκατ. ευρώ ανά έτος, σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα.

Η οριστικοποίηση της ανωτέρω χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής και τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί το δυναμικό και εξωστρεφές επενδυτικό της πλάνο σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα περιβάλλοντος & τεχνολογίας, έργα ΑΠΕ και ΣΔΙΤ, καθώς και την ανάπτυξη στοχευμένων έργων Real estate, τοποθετώντας την Εταιρεία στο προσκήνιο των εξελίξεων.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger