Τεχνολογία

Kaspersky: Μείωση στις κυβερνοεπιθέσεις λόγω αύξησης της… εξόρυξης

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τάση παρατηρείται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kaspersky, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS που εντοπίστηκαν το δ’ τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, αλλά ήταν κατά 31% μειωμένος σε σχέση με το γ’ τρίμηνο. Και ο λόγος δείχνει να είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την Kaspersky, το γεγονός ότι οι άνθρωποι άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο το 2020, είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των επιθέσεων DDoS. Και το τέταρτο τρίμηνο, οι επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα συνεχίστηκαν: αρκετά σχολεία στη Μασαχουσέτη και το Πανεπιστήμιο Laurentian στον Καναδά αντιμετώπισαν τέτοια περιστατικά. Οι υπηρεσίες online gaming υπέστησαν επίσης επιθέσεις DDoS.

Ωστόσο, το δ’ τρίμηνο του 2020 σημειώθηκαν μόνο 10% περισσότερες επιθέσεις σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Και σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2020, ο αριθμός των επιθέσεων το δ’ τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 31%, ενώ το γ’ τρίμηνο του 2020 σημειώθηκε επίσης πτώση σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close