Τρόπος Ζωής

Khosta-2: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο ρωσικό ιό που αντιστέκεται στα εμβόλια

Ο ιός της νυχτερίδας, που ονομάζεται Khosta-2, είναι γνωστός ως κορωνοϊός σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου, η ίδια υποκατηγορία κορωνοϊών με τον SARS-CoV-2– και εμφανίζει «προβληματικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS Pathogens. Μια ομάδα με επικεφαλής ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Paul G. Allen στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (WSU) διαπίστωσε ότι ο ιός Khosta-2 μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πρωτεΐνες ακίδας του για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα, όπως ακριβώς κάνει ο SARS-CoV-2.

«Η έρευνά μας αποδεικνύει περαιτέρω ότι οι κορωνοϊοί που κυκλοφορούν στην άγρια ​​ζωή εκτός της Ασίας ακόμη και σε μέρη όπως η δυτική Ρωσία όπου βρέθηκε ο ιός Khosta-2 αποτελούν επίσης απειλή για την παγκόσμια υγεία και τις συνεχιζόμενες εκστρατείες εμβολίων κατά του SARS-CoV-2», είπε ο Μάικλ Λέτκο, ιολόγος στο WSU και συγγραφέας της μελέτης.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger