ΕνημέρωσηΤεχνολογία

MWC 2022: Tα επόμενα laptop θα «αντέχουν» όσο τα smartphones

Αποστολή στη Βαρκελώνη

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο χώρο των φορητών υπολογιστών είναι η… αντοχή της μπαταρίας, η οποία είναι πολύ μικρότερη αν συγκριθεί με την αντίστοιχη που συναντάμε στα smartphones. Όμως, είναι ένα ζήτημα που ενδεχομένως να λυθεί σχετικά σύντομα αν οι προσπάθειες που γίνονται από εταιρείες όπως η Qualcomm και η Lenovo στεφθούν με επιτυχία.

Στο φετινό MWC Barcelona, η Lenovo ανακοίνωσε το ThinkPad X13s, έναν φορητό υπολογιστή 13,3 ιντσών, ο οποίος χρησιμοποιεί ως επεξεργαστή τον Snapdragon 8cx Gen 3 της Qualcomm. Έναν επεξεργαστή που βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM, την οποία συναντάμε στα chipsets που χρησιμοποιούν για τα smartphones και τα tablets με Android αλλά και στους επεξεργαστές που έχει αναπτύξει η Apple για τους MacBook μοντέλα της. Το αποτέλεσμα της χρήσης του Snapdragon 8cx Gen 3 είναι ότι ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής της Lenovo προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας έως 28 ώρες χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί σε φορτιστή!

Η αποκαλούμενη στροφή προς την αξιοποίηση της ARM αρχιτεκτονικής και για το χώρο των Windows υπολογιστών είναι μία τάση που περιμένουμε να δούμε εδώ και αρκετά χρόνια με τον Cristiano Amon, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qualcomm να δηλώνει ότι είναι «αναπόφευκτη». Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το συγκεκριμένο laptop προσφέρει τη δυνατότητα για συνεχή σύνδεση καθώς ενσωματώνει και δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G, τότε είναι προφανές ότι αν η συγκεκριμένη συνεργασία στεφθεί με επιτυχία και το εν λόγω μοντέλο αποδειχθεί επαρκές και όσον αφορά στις επιδόσεις του, τότε το παράδειγμα της Lenovo είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τους φορητούς υπολογιστές. Σημειωτέον πως το ThinkPad X13s αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο β’ τρίμηνο του 2022 με την τιμή του, τουλάχιστον όσον αφορά στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, να ξεκινά από τα 1399 ευρώ, όπως αναφέρεται τουλάχιστον στην ανακοίνωση της Lenovo.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger